orriak

2011(e)ko abendua 2, ostirala

alergenoen kontrola eta detekzioa

Arazoa: Alergenoen kontrola eta detekzioa.
Ikastolako jantokiaren behaketa eta galdetegi ezberdinen azterketa ondoren elikagaien osaera eta menuen osagai alergenoa ezagutzearen garrantziaz jabetu gara eta hau dela eta bi proposamen sortu ditugu alergenoak kontrolatuak izateko.
Proposamena:

  • Lauroko jantokian alergenoak kontralatzeko QR koderako egokitutako protokoloa
  •            Katatzaile elektronikoa:Erreakzio kimikoen bidez elikagaien osagai alergenikoa detektatzen duena.
Lehenengo proposamena testatua izan da Lauroko jantokian egindako simulazio batez.
Alergenoen detekzioa zelan ahalbidetu ahal den zenbait esperimentu egin dira laborategian.  Erabilitako elikagaiak: esnea eta arraultza eta ikertutako alergenoak: laktosa, esnearen proteina eta arrautzaren proteina.

1 iruzkin:

  1. Apa Laurobang!!
    ZORIONAK egin duzuen lanagatik, zorionak irabazi duzuen sariagatik eta argi eduki, nahiz eta estatuko txapelketarako ez sailkatu, lan bikaina egin duzuela, arro egon behar zarete.
    Besarkada bat, GORA LAUROBANG!!!!

    ErantzunEzabatu